A filmzene a legjobb arra, hogy megnyugodj pánik esetén

Épp zenét hallgattam vezetés közben, amikor kirobban az egyik kerekem. Gondolhatjátok, hogy mennyire megijedtem. Szerencsére nem történt semmi komoly dolog, gyorsan egyenesbe tudtam hozni az autót, és megállítani azt. A barátnőm, aki mellettem ült nagyon megrémült, majd amikor kiszálltunk az autóból arról áradozott, hogy mennyire csodálja, hogy volt ennyi lélekjelenlétem, és nem uralkodott el rajtam a pánik. Valójában ez engem is meglepett, de hát ennek a segítségével úsztunk meg egy akár komolyabb balesetet. Gondolhatjátok mekkora élmény volt az országúton kicserélni a kereket. Ráadásul pont egy olyan útszakaszon mentünk, amerre a madár se jár. A kezem még remegett az ijedtségtől. Miután visszaszálltunk az autóba, hogy megnyugodjunk betettük az Abba CD-nket a lemezlejátszóba, és két szám végigéneklése, vagy inkább végigordítása után elég erőre kaptunk ahhoz, hogy továbbinduljunk.

Valójában már csak 60 km-re voltunk a célpontunktól, ezt az utat nagyjából két óra alatt tettük meg, mivel nem mertem túl gyorsan vezetni. Éppen annyira nyomtam a gázpedált, ami mellett probléma nélkül meg tudtunk volna állni, ha újból ilyen helyzetbe kerülnénk. Ugye az esetek többségébe nem történik meg kétszer egymás után ugyan az a baj, ahogyan azt mondani is szokták nem csap bele a villám kétszer ugyanabba a fába, de hát az ördög sose alszik.

Mikor hazaérkeztünk és elmeséltem a fiúknak, hogy mi történt, azt ajánlották, hogy menjek el egy gumiszervizbe és ragasztassam meg a régi gumimat. Mondtam nekik, hogy arról szó sem lehet, én az életbe nem teszem vissza a kocsimra azt a gumit, inkább veszek egy újat. Eléggé ostobának néztek a döntésem miatt, de engem nem érdekel, ha én félek, akkor én félek. Elvégre is ez az én autóm, az én döntésem, hogy mit csinálok vele és hogyan tartom karban.

Abban már biztos voltam, hogy nem veszek ugyanonnan autógumit, ahonnan eddig, sőt még azt a márkát sem. Első körben azonban mégis elvittem a kocsimat szervizbe annak érdekében, hogy megállapítsák a többi gumi állapotát. Megnyugtattak, hogy azokkal semmi baj sincs, elég egy darabot vennem, a régi helyett. A szerviz egyik munkatársa ajánlotta a Gumidiszkont oldalt, hogy onnan rendeljek magamnak egy új nyári gumit, mivel nagyon jó árakkal, és márkákkal dolgoznak. Gondoltam, hogy ha már egy szakember ajánlja, akkor biztosan igaza kell, hogy legyen, és tényleg érdemes innen vásárolni.

Amikor haza mentem és behúztam a kocsit a garázsba, felmentem erre a weboldalra, és rákerestem a 205 55 r16 nyári gumikra. Igaza volt a srácnak, tényleg nagyon jó árba vannak itt a nyári gumik, főleg, hogy a legtöbb termékre iszonyatosan jó kedvezmények vannak. Majdnem 60%-os leárazásokkal is találkozhatunk. Ezt nem is gondoltam volna, elvégre is már erősen benne vagyunk a szezonba.

Már csak azt kellett eldöntenem, hogy melyik gumit választom. Nagyon sok márkájú terméket forgalmaznak, szóval választék van bőven. A Michelin mellett döntöttem. Ilyenem még nem volt, de mindig nagyon élvezem azokat a meleg levegőtől mozgó bábukat a gumiszervizeik előtt. Tudom ez nem elég érv, de valahogy úgy érzem, hogy megbízható gumikat gyártanak.

A rendelés maga nagyon egyszerű volt. Regisztrálnom kellett erre az oldalra. Ebben mondhatni már rutinos vagyok, egyre több mindent rendelek online. Értelemszerűen itt is egy pár fontosabb adatot kellett magamról megadnom. Majd belehelyeztem a kosárba a kiválasztott gumit, kijelöltem, hogy csak egy darabot szeretnék, megadtam a címemet, átutaltam a pénzt, és most várok. Ha minden igaz, akkor egy-két napon belül már a kezemben is tarthatom ezt az új gumit, és fel is szereltethetem valakivel.

Még a téli szezon előtt megfogom nézettetni a téli gumikat is. Soha többé nem szeretnék így járni. Nagyon hálás vagyok az égnek, hogy ilyen könnyen megúsztuk. Megfogadtam, hogy többet nem kockáztatok, és jobban odafigyelek a biztonságomra.