A kedvenc filmzenéinket hallgatjuk a munkahelyen

Egy kis bútoráruház alkalmazottjaként tudom, milyen unalmas is tud lenni a kereskedelmi munka. Vannak időszakok, amikor pangás van és alig van vásárló, na, mi olyankor szoktuk berakni a kedvenc zenéinket, hogy legalább az feldobja kicsit a hangulatot. Múltkor, egyik vasárnap reggel, nyitás után még alig-alig voltak az üzletben, mikor eszébe jutott Petinek, a munkatársamnak, hogy mi lenne, ha aznap a legjobb filmzenéket játszanánk a hangszórón. Mindenki fellelkesült ezen az ötleten és egymást túlharsogva mondtuk a “DJ-nek”, miket rakjon be. Ebben az állapotban talált minket Karcsi, a felettesünk, aki szerencsére egy nagyon laza ember, így nem haragudott ránk, hogy nem az üres üzletben kószálunk és teszünk úgy, mintha lenne bármi meló. Karcsi egyenesen hozzám jött oda és megkért engem egy igen felelősségteljes feladatra. Már korábban is kellett kisebb beszerzéseket intéznem, de egy teljes polcrendszer cseréje nagy falat volt. Már eléggé elavultak a polcok, amiken a termékek voltak, szóval ideje is volt már a csere, de nem hittem volna, hogy Karcsi engem fog megbízni ezzel. Megörültem a kihívásnak és elterveztem, megpróbálom a legtöbbet kihozni a dologból.

Az első feladatom volt, hogy találjak egy megbízható céget, akik az igényeinknek megfelelő fém polc összeállítást tudják nekünk elkészíteni. Erre a legalkalmasabbnak a RackingLog tűnt, akiket az interneten találtam meg. Ők csavarmentes, minőségi kivitelű, jó árban lévő polcokat árultak és mikor megmutattam a honlapjukat Karcsinak, neki is tetszettek. Így hát felhívtam a honlapon található telefonszámot és kihívtam őket egy helyszíni felmérésre. Szerencsére egy igen közeli időpontot tudtunk megbeszélni. Addig ki kellett találnunk, hova pakoljuk át a termékeket – nyilván be is kellett hozzá zárnunk pár napra – ha megérkeznek az új polcok. Hála az égnek a szomszéd épületben volt egy üres raktárhelyiség, amit igénybe tudtunk venni pár napra, így megoldódott a termékek átmeneti tárolásának problémája. Mikor eljött a nap, mikor érkezni kellett a RackingLog munkatársainak, már izgatottan vártuk, mit mondanak a felmérés után. A megbeszélt időpontban meg is érkeztek az emberek és megnézték az üzletet, hogy tudnák kivitelezni az általunk igényelt fém polcok kialakítását, összeszerelését.

A felmérés végeztével a RackingLog emberei azt mondták, lehetséges kivitelezni az igényeinket és megbeszélték Karcsival a részleteket. Karcsi, miután elmentek, elmondta nekünk, hogy igen jó áron csinálják és megdicsért engem, mert ahogy mondta, a lehető legjobb céget találtam meg. Nagyon boldog voltam a dicséret után és már alig vártam, hogy elkészüljenek a fém polcaink.

Mivel a kiszállítás ideje is meg volt beszélve, tudtuk, mikor kell átpakolnunk a raktárba. Még jó, hogy ilyen megbízható cég a RackingLog, mert pontosan akkor érkeztek, mikor le volt fixálva, így mi már üres üzlettel vártuk őket. Igen hamar összeszerelésre kerültek a polcok, Karcsinak odaadták a számlát és a többi papírt, majd el is mentek. Jó volt végignézni a megújult üzleten, hamar vissza is pakoltunk mindent az új polcokra és újra kinyitottunk. Boldog voltam, hogy egy ilyen király céget találtam, biztos vagyok abban, hogy ha legközelebb polcokra lesz szükségünk, csakis őket fogjuk keresni. Az újulás örömére ismét tartottunk egy filmzene-napot a melóban és most már Karcsi is beszállt a mókába.