Állat tartás, favágás, kandalló

Vannak emberek, akiktől ez igen csak távol áll, de tőlem nem. Persze mi sem ebbe nőttünk fel, sőt amikor elköltöztünk a párommal ide, akkor sokan meg is kérdezték, hogy miért? Mit akarunk mi vidéken. Emlékszem, addig sok barátunk volt, aztán páran megfogyatkoztak. Amikor az ember élete valamiért megváltozik, akkor a barátok is vele együtt változnak. Vagy mennek, vagy maradnak.

A barátok

Ma már azt gondolom, hogy sok álszent barátunk volt akkoriban. Neked vannak ilyen barátaid? Akik csak valamiért vannak veled együtt? Érdekes, hogy amint elkezdtünk a ház, a vidékben gondolkodni, megváltoztak az emberek. Nem mondom, hogy mindenki, mert volt aki támogatott benne minket, és jó gondolatnak tartotta, de olyan is, aki nem. Neked voltak már ilyen barátaid? Van most igaz barátod?

Irigylem azokat, akik őszinte baráttal rendelkeznek, aki mindig ott van, és ha kell meghallgat bármikor. Nem baj, ha az éjszaka közepén hívom fel, és bőgőm ki magamat a telefonon keresztül. Ilyen is volt már, persze régebben, még Peti a párom előtt.

A gyermek áldás

Nem csak a költözés, vagy az élet helyzettel való változás hozhat más kapcsolatot egy baráttal, közösséggel. Anna a húgom élete igen csak megváltozott amikor terhes lett a kislányával. Amikor még terhes volt, akkor még csak akadt olyan, akivel össze járt, de a 9 terhességi hónap alatt felnőtt ő is az anya szerephez, és rá kellett jönnie, hogy nem tud senkit megváltoztatni. Mivel ő 19 éves volt ekkor, sok régi barátjával nem is találta meg a közös hangot, hiszen neki ott volt egy pici baba, akit el kellett látnia, gondoskodni kellett róla, és már nem a szórakozás volt a legfontosabb élet. Persze ezt csak az érti meg, aki ugyan ebben a cipőben jár, és van gyermeke. Mivel a régi barátok közül egyedül csak neki volt, így elkoptak mellőle. Itt is találtok sok érdekes cikket mindenféléről, kapcsolatokról, életről.

A változás lehet jó is, vagy éppen rossz, és van amit könnyebben viselünk, és van amit nehezebben.cat-914110_640

A költözés

Nem tudom a mai napig sem megmondani, hogy miért vágytunk annyira Petivel falura. Érdekes, mert mindketten városban nőttünk fel, nem voltak állatok, a kutyán kívül. Én mégis többre vágytam, és szerencsére olyan párom volt, aki szintén így érzett.

A gondolat megformázása után, már csak a megfelelő falut, vidéki otthont kellett megtalálnunk. Mivel senki ismerős nem lakott vidéken, így magunkra voltunk utalva, abban is hogy milyen helyre megyünk, és hogy milyen házat választunk. Elkezdtük az internetet böngészni, és össze is írtuk, hogy milyen feltételek lennének jók, ha lennének. Ezen az oldalon sok hasznos dolgot találtunk. Mindent átgondolva összesítve jutottunk egy a várostól 40 kilométerre lévő faluba. Ez a világ végén sem volt, a szüleink is el tudnak jönni, az árak megfelelőek voltak, és reménykedtünk benne, hogy élőben is megfelelő lesz.

A ház kiválasztása

Az összesítéssel a kezünkben kezdtünk neki a ház keresésnek. Tudtuk hogy mekkora házat szeretnénk, vagy hogy mik az elképzelések, és hogy mekkora telekre lenne szükségünk. Az sem hátrány, ha lesz egy két ól, mert gondolkodtunk állat tartásban is Igen, mi akik a nagyvárosból vidékre mentünk. Az első és elengedhetetlen amire szükségünk volt, az egy kutya, és egy macska. A kutyát mi választottuk ki, és vásároltuk meg, a macskát pedig amolyan ház szentelőnek kaptuk a testvéremtől. Kormi helyes kis kölyök cica volt akkor még alig pár hetesen.

Szép lassan mindent kialakítottunk amit szerettünk volna bent. Lett csodás kandallónk, és szép fa bútoraink. Soha egy pillanatra sem bántam meg azt, hogy vidékre jöttünk, és ezt az életet választottuk magunknak.