Az egész család motorozik

By | december 21, 2014

Ha az egész család motoros hobbynak örvend, akkor mindenkinek egyértelműen, a megfelelő védőfelszerelésre lesz szüksége. Hogy miért kell a védőfelszerelés?

Miért költsünk motoros ruhára

A motoros ruhát nem csak azért vásárolják meg sokan, mert, hogy jól mutassanak a motoron. Persze minden attól függ, hogy milyen motorral rendelkezünk?! Ha mondjuk egy chopper motort tartunk, ahhoz nem feltétlen van szükségünk bőr motoros ruhára, de a megfelelő motoros öltözékre mindenképpen. Hogy miért? Mert ezek rendelkeznek a szükséges védelemmel, úgynevezett protektorokkal, ami baleset esetén megvédi a testünket.

Ezek természetesen már kaphatóak női, férfi, de gyerek változatban is.

Milyen motort válasszunk

A felnőttek esetében azért könnyebb a választás, hiszen érettebbek vagyunk a gyerekeknél, és jobban fel tudjuk mérni, hogy milyen motor való nekünk. Mondjuk, egy kamasz gyermeknek már nehezen tudjuk megmagyarázni, hogy melyik motor szerintünk a neki legmegfelelőbb. Ami fontos, hogy megvan, hogy mennyi idős kortól lehet a gyermekeknek jogosítványa. Persze, utazhatnak velünk, mögöttünk, megfelelő felszerelésben.

Abban az esetben eltérő a helyzet, ha a gyermek nem hobby szinten motorozik, hanem valamilyen versenyen szeretne részt venni. Ebben az esetben nincs szüksége jogosítványra, hiszen az országúton nem fog vezetni, hanem csak a versenyek helyszínén, vagy a gyakorló pályán.

Milyen a megfelelő bukósisak

Te tudod, hogy milyen a megfelelő sisak, és miért kötelező a használata?

Sokkal többen szeretnek motorozni, mint ahányan a bukósisakot szeretik használni. Ha a közutakon szeretnénk motorozni, akkor mindenképpen kötelező a használata.

Még ha nem is szeretjük, de adott esetben, az életünket is megvédheti.

Ezek a bukósisakok, már megfelelő ütésvédelemmel vannak ellátva, ami egy esés során azt jelenti, hogy elvezeti az ütés erejét, így az életünket is megvédheti. Mindenképpen zárt sisakot vásároljunk!

A gyerekszámára is megfelelő gyermek bukósisakot vásároljunk, az ő méretük szerint.

Mindenképpen tartsuk a biztonságot szem előtt, és ezek alapján vásároljunk megfelelő védőfelszerelést is.