Családi kirándulást tervezünk

By | január 4, 2015

 

austria-89354_1280

A bátyám már évek óta Ausztriában dolgozik. Szakácsként ment ki dolgozni, mára odáig feljutott, a ranglétrán, hogy ő a szakács jobb keze, sok minden van rá bízva, pont ezért ritkán is tud hazajönni!

Az utazás tervezése

Számtalan alkalommal beszéltük már, hogy milyen jó lenne, ha az egész család ki tudna menni, és meg tudná látogatni egyszerre! Persze, ahhoz sokan vagyunk, hogy egy autóba beférjünk, és a családban, csak nekünk van autónk, így nem olyan egyszerű a helyzet!

A sógorom vetette fel az ötletet, mi lenne, ha bérelnénk, közösen egy kisebb buszt, abba, ha mindenki beszáll egy kevéssel, akkor nem lesz drága senkinek!

Mivel, gyerekek is vannak a családban, így az iskola miatt, jól meg kell tervezni, a megfelelő időpontot! Arra gondoltunk, a családdal, hogy tavasszal van a testvérem születésnapja, és amúgy is 30 éves lesz, ami egy szép kerek szám, menjünk akkor ki! Az időpont is pont megfelelő, hiszen a tavaszi szünet valahogy pont akkor van! Persze, ha beleesik egy-két nap az iskolaidőbe, az nem jelent még gondot, mert a szülők tudják igazolni!

Hol találok buszt

Persze nem nagy busz szeretnénk, mivel nem is vagyunk annyian! Egy kis busz, teljesen megfelel a mi számunkra! Még jó, hogy most már ilyet is lehet bérelni!

Remek ötlete volt, a sógoromnak, a busz bérlés!

Mivel, a páromnak van hivatásos jogosítványa, buszra is, így ő tud vezetni! Nem messze utazunk, pár óra alatt odaérünk, így ez sem jelent majd gondot!

Már találkoztunk az évek során egy-két alkalommal, a főnökével, nagyon kedvesek, így bátran írtam neki, egy emailt, ahol kértem, hogy csináltasson nekünk egy megfelelő tortát ajándékba! Telefonon is egyeztettünk, hogy minden rendben legyen, meglepetés legyen, és hogy foglaljon számunkra asztalt, és szobát náluk!

Azt hiszem, ez tényleg nagy meglepetés lesz, ha odaérünk, és hogy az egész család megy, mindenkivel találkozhat, és hogy pár napig maradunk is! Már azt is előre lebeszéltem, hogy a második napon, nem kell majd dolgoznia a bátyámnak, így együtt lehet a család!