Fűtöm az utcát? Avagy miért nem szigetel az ablak.

Amikor beköszönt a hűvös idő az emberek olykor pánikszerűen kezdenek el fűteni az otthonaikban, ám sokszor sikertelenül teszik ezt. És, hogy miért nem marad meleg a szoba? Ezt okozhatja egy rossz szigetelés.

Az ablakszigetelés nagyon fontos része az otthon melegének megteremtésének, hiszen az ablakok tudják a legkönnyebben átereszteni a hőt, erre mondják, hogy fűtik az utcát. A falak jobban megvédik a meleget, így a probléma megoldására először az ablakoknál kell keresni a megoldást, ez főleg a régi házakat érinti, de a modern építésű lakóegységeknél is előfordulhat elég gyakran.

A mai technológiáknak köszönhetően az ablakszigetelés már házilag is megoldható és egészen egyszerűen. Természetesen akad, amikor jobb szakembert véleményét kikérni és kihívni magunkhoz, nehogy nagyobb problémát okozzunk, mint amilyen az eredeti volt. A piacon az ablakszigetelési árak eléggé nagy intervallumot ölelnek fel, így érdemes a számunkra legmegfelelőbb céget megkeresni, ami az adott árfekvésben a pénztárcánknak is megoldható. De az ezermestereknek ez nem jelenhet problémát, hiszen különböző könyvekből és az internetről is számos információt megtalálhatunk ezzel kapcsolatban, amelyek közül a legtöbb még hasznos is.
Érdemes azonban valahogy átvészelni a telet és a jó idő közeledtével belevágni egy ilyen hadműveletbe, hiszen ez akár pár napos munkát is igénybe vehet, hiszen az eredményességhez idő kell. Ha barátok társaságában intézzük el a ,,piszkos munkát”, akkor viszont ez egy igen szórakoztató és ugyanakkor hasznos időtöltés is lehet. Egy tavaszi reggelen összegyűlnek a férfiak, a nők készítik az ebédet nekik, ők meg elkezdik az ablak szigetelését teljes beleadással, jó filmzenéket hallgatva közbe. Nem érdemes hanyag munkát végezni, hiszen a belefektetett idő, pénz és energia csak akkor éri meg számunkra, ha tényleg eredményességet mutat. Ezek alapján tehát elmondható, hogy elvégezhető házilag a dolog, de tényleg jobb néha, ha a profikra bízzuk egy- egy munka elvégzését.

Saját tapasztalatból mondhatom, hogy fázni az otthonunkban egy igen kellemetlen élmény, főleg úgy, hogy a számlák és  a költségek viszont nem változnak. Én egy profi céget kértem meg, hogy segítsenek nekem. Az ablakszigetelési áraik a pesti viszonylatokban igen barátságosnak bizonyultak, így megérte a pénzt és én is kevesebb takaróval alszom el azóta. Mivel igen nagy ablakaim vannak, így érthető volt a problémának a forrása, eredete. Nagy boldogsággal tölt el, hogy ezt a megoldást választottam, mert a több hónapnyi fagyoskodás után két nap alatt elérték az a házamban, hogy a hideg utcáról hazamenve ne fázzak, hanem inkább felolvadjak és azóta jobb a közérzetem is és boldogsággal tölti el a szívemet, hogy van egy otthonom, ahol jól érzem magam.

Tehát mindenképpen megéri kicsit elgondolkodni, hogy vajon mi lehet a probléma, ami miatt a harmadik rajtunk lévő takaró ellenére is fagyoskodunk éjjelente az ágyunkban. A gyerekeknek ez még fontosabb, hogy legyen hol felmelegedniük, miután hazaértek az iskolából és óvodából.

Bátran ajánlom tehát az ablakszigetelést és akár te is meg tudod csinálni, csak döntsd el, mi a fontosabb.