János imád filmet nézni, így vettünk neki egy tévét a www.nextapro.hu-ról

János az én legjobb barátom. És egyben a társam is. Még egészen kicsi korunkba ismerkedtünk meg, együtt játszottunk, de akkor még csak titokban, hiszen félt elmondani a többi fiú barátainak, hogy ő egy lánnyal is szokott játszani. Akkoriban ez még kicsit ciki volt. Aztán mi elköltöztünk, másik iskolába kerültem, és a gyerekkori kapcsolat megszakadt. Nagyon sajnáltam akkoriban, sok évig nem találtam olyan jó barátot, mint amilyen János volt. Aztán úgy gondoltam erre az egészre, hogy bizony ez csak egy szép emlék lesz már. Aztán pedig hirtelen összekerültünk egy rendezvényen. Mindketten úgy gondoltuk, hogy biztosan a sors keze van a dologban, hiszen ez nem történhet meg csak úgy! Ez egy jel! Az univerzum azt jelzi, hogy nekünk még tervünk van egymással, szükségünk van egymásra, így egy évnyi járás után János meg is kérte a kezem. Nem akarta, hogy még egyszer elszakadjunk egymástól, így a gyűrű sokat jelentett számára. És számomra is. Természetesen. Na, de igazából ez a történet nem az összeismerkedésünkről szól, csak nagy vonalakban le akartam tisztázni, hogy hogy kerültünk össze. A történet János szülinapjáról szól. Sokáig gondolkoztam, hogy mit adhatnék neki, ugyanis nem állunk túl jól anyagilag. A barátnőmet is erről kérdeztem.

  • Te, Apolka, mond csak, mit adjak Jánosnak?
  • Hát, lássuk csak, János imád filmet nézni. És azt mondtad a múlt héten, hogy tönkrement a tévéje.
  • Igen, de egy tévé nagy kiadás azért!
  • Nem mondanám. Ki lehet fogni jó ajánlatot a nextapro.hu-n.
  • Nextapro.hu?
  • Igen. Az egy ingyenes apróhirdetéses oldal. Akár megyére és városra bontva is fel lehet adni hirdetést, vagy keresgélhetsz az apróhirdetések között. Múltkor a saját szomszédommal kötöttem üzletet az oldalnak köszönhetően! Nem is kell messzire menni!
  • Ez igazán jól hangzik! De szerinted nem gáz használtat ajándékozni?
  • Szerintem manapság már nem az. A legtöbb hirdetményen nem is látszik, hogy használt! Szerintem János örülne!
  • Jól van, megnézem.

Amikor először hallottam Apolka ötletét, azon gondolkodtam, hogy jaj ne, biztos majd egy csomót kell vesződni a regisztrációval, aztán meg elfelejtem a jelszavamat, és aztán nem tudok belépni, és így járok. Mert mindig így szoktam járni! De meglepve tapasztaltam, hogy a nextapro.hu-n nem ez a helyzet. Ugyanis ahhoz, hogy böngéssz nem is kell felregisztrálni. Bármikor, csak úgy simán böngészhetsz az oldalon, ha találsz egy jó hirdetést akkor pedig felveszed a kapcsolatot  hirdetővel és kész. Elég egyszerű! Ha pedig hirdetést akarsz feladni, akkor szintén nem kell bajlódni a regisztrációval ugyanis amint feladod az első hirdetést, az oldal automatikusan csinál neked egy profilt. A profilban pedig lehet könnyen kezelni az üzeneteket és a hirdetéseket. A szűrők segítségével végül könnyen találtam János számára egy olcsó, de mégis modern tévét. Szerencsére a hirdető telefonszáma is fel volt tüntetve. Azonnal fel is hívtam, és egy kedves hölgy vette fel a telefont. Mondta, hogy nagyon örül, és szívesen megválna a tévétől mihamarabb. Ennek nagyon örültem. Kiderült, hogy nagyon közel lakik hozzám, így még aznap délután elugrottam hozzá. Nem bíztam az előreutalásban, ezt az oldalon is megírták, hogy mindenképp személyes átvétellel intézzük a vásárlást, vagy pedig utánvéttel és lehetőleg a postán egy tanú jelenlétében bontsuk ki a csomagot. Szerencsére mivel közel laktunk egymáshoz, így a postázásra nem volt szükség. A hölgy szívesen látott otthonában. Kedvesen beinvitált, de én mondtam, hogy én csak a tévéért jöttem. A tévé pedig teljes mértékben megfelelt a leírtaknak, és a képpel is egyezett, így hát rábólintottam, kifizettem a hölgyet, felkaptam és már vittem is.

Hazaérve alig bírtam elrejteni, hogy János ne vegye észre. De végül sikerült. A születésnapi buli pedig nagyon jól sült el. János meglepődött és nagyon örült a tévének. Meg is néztük este a kedvenc filmét, a Csillagok Háborúját.

Mindent összevetve, nagyon örülök, hogy megismertem az ajándékkeresésben a nextapro.hu oldalt. Biztos vagyok benne, hogy fogok még onnan vásárolni, és hirdetést is fel fogok adni, mivel sok olyan cuccunk van, amit már nem használunk.