Miért lenne jó, ha minden külföldi nyelvet megértenénk

By | február 8, 2015

Emlékszem, mikor gyerekkoromban, szóltak a külföldi számok, filmek zenéi angolul, németül, mi meg csak utánoztuk őket, s közben, össze-visszacénekeltünk valamit, persze azt hittük, ugyan azt mondjuk. Utólag visszagondolva, milyen vicces is lehetett!

Persze, akkor azt hittem, mindent jól mondok, és én tudom, a legjobban! Mára megtanultam, hiszen két lányom van, akik most léptek abba a korba, hogy érdekli őket a zene, és elég vegyes az érdeklődésük is, így mindenféle zenét hallgatnak. Sokat szoktam mosolyogni rajtuk, mikor angolul, vagy németül énekelnek,” halandzsa” nyelven!

Én gyerekkoromban, németül tanultam. Sajnos nem tudtam megtanulni annyira, hogy mindent megértsek, egy német szövegből, énekből. Persze, nem ez miatt, de sokszor elgondolkodtam már rajta, hogy érdemes lenne, egy nyelvtanfolyamra elmenni!

Több szempontból is hasznos lenne. Hiszen, tudnék segíteni nekik a nyelvtanulás közben. Ha a német nyelvet választom, fejleszthetném önmagamat, és kicsit feleleveníthetném, a tudásomat, míg ha az angolt, akkor a másik lányomnak tudnék segíteni, a nyelvtanulásban, aminek biztosan örülne! Meg nem utolsó sorban, nekem is lenne még egy nyelvismeretem, ami azért a hasznomra is válhat, a jövőben, akár munka szempontjából is.

A szakmámhoz is, most egy német nyelvtanfolyam nagyon jó lenne. A főnökség, most szeretné bővíteni a céget, és kicsit jobban nyitni, a külföldiek felé, külföldi forrásokat keresni, és ha lenne egy középfokú nyelvvizsgám belőle, biztosan jó fényt vetne rám, és még az is lehet, hogy én kapnám meg, azt a lehetőséget, hogy kapcsolatokat keressek, tartsak fent, a meglévő, leendő partnereinkkel!

Azért egy nyelvtanfolyam, vagy csak egy alapnyelv tudása önmagában, is nagyon hasznos lehet. Azt gondolom, ha valaki teheti, mindenképpen érdemes elmenni, és akár több nyelvet is megismerni, hiszen, minél szélesebb a nyelvismeretünk, annál jobban kelendőek leszünk, egy munka téren, vagy nélkülözhetetlenek!