Milyen külföldi munkát keressek magamnak

By | január 3, 2015

Sokan teszik fel ezt a kérdést, mire vagyok képes, vajon megállom-e a helyemet, ha kimegyek külföldre dolgozni?! Persze mindenki fél nekivágni, nem csak a fiatal, frissen végzettek, hanem azok is, akik először kelnének útra, legyenek bármennyi idősek!

pertisau-340209_1280

Mit várhatok, a külföldi munkától

Ami biztos, mindenképpen jobb fizetést, int itthon!

A külföldi munkáltatók nem zárkóznak el, a nem hazai munkaerőtől, sőt, mi magyarok, igen csak kedvenceknek számítunk a munkaerő piacot tekintve, hiszen „híresek” vagyunk a megbízhatóságunkról, és a kitartó becsületes munkáról!

Bármely országot választjuk, a magyar munkaerőt mindenhol szeretik, mert nincsenek, luxus igényeink ugyanakkor tudunk jól, és megbízhatóan dolgozni!

Legyen az Németország, Olaszország, vagy Ausztria, a fontos az, hogy a választott ország nyelvét, valamilyen szinten legalább beszéljük. Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan tudjunk hiba nélkül beszélni, de egy alapfok szükséges, és hogy tudjunk vele kommunikálni. Persze minden követelmény attól függ, hogy milyen szakmára jelentkezünk!

Milyen lehetőségeink vannak

Minden attól függ, hogy milyen munkára jelentkezünk, hiszen minden szakon más az elvárás.

A szakácsnak,és a pincérnek elengedhetetlen, a nyelvtudás. Mindenképpen legalább kommunikálási szinten beszélnie kell, hiszen másképpen nem érti meg, hogy mit mondanak neki, és azt sem tudja elmondani, amit ő szeretne. A pincérnek, még azt is meg kell értenie, hogy mit kér a vendég, vagy éppen mi a problémája az étellel, amit továbbítania is kell! Ezekhez a szakmákhoz, szakmai végzettség szükséges, ennek hiányában, nincs értelme, az adott munkára jelentkezni!

A konyhalánynak már kevesebbet kell értenie, mint a fent említett szakmákhoz. Persze nyelvtudás hiányában ő sem jelentkezhet egy munkára, hiszen neki azt kell megértenie, hogy milyen utasításokat kap a konyhán, éppen mi a teendője.

A mosogató munka, már azért egyszerűbb, hiszen neki a vendégekkel nem kell beszélgetnie, csak a konyhai dolgozókkal. Igaz nyelvtudás neki is kell, de már messze nem annyi, mint egy felszolgálónak!

A szobalány munka, szintén igényel nyelvtudást. Ha az első alkalommal, csak keveset beszélünk, de megértjük, amit mondanak számunkra, akkor bátran jelentkezhetünk, és az idő folyamán, majd belejövünk a beszédbe mi is!

Válasszuk a külföldi munkák bármelyikét, a fontos, hogy amit elvállalunk, azt megfelelően, becsülettel elvégezzük! Így a munkáltató is biztosan elégedett lesz velünk!