A zene sok mindenre gyógyír lehet

By | február 17, 2015

dance-108915_1280

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nálam szinte mindig szól a zene körülöttem. Mindegy az, hogy itthon vagyok, vagy a kocsiban, de még a munkahelyemen is. Nem kell, hogy hangosan szóljon, de halkan duruzsolhat. Nálad is sokat szól a zene?

 

 

A zene, és a hatása

Mondjon bárki is bármit, a zene mindig is, az életünk része marad! Hiszen, ha örömünk van, szól a zene, mint mondjuk egy esküvőn, bálon, keresztelőn. De ha szomorúak vagyunk, akkor is szól hiszen, egy temetésen is szól a zene halkan, vagy ha szerelmi bánatunk van, akkor is a kedvenc zenénket hallgatjuk.

A zene mindenre vigasz lehet.

Sok féle zenét hallgatok, úgymond, „minden evő” vagyok Szeretem a komoly zenét, de a mai magyar slágereket is, és persze, a régieket. Külföldiek között is van egy kettő, akit szívesen hallgatok. De nem ez szól folyton nálam, hiszen a kocsiban rádió megy, ami útközben azért elég változatos. Jaj, a reggeli beszélgetős, humoros műsorokat nagyon csípem! Gondolom, te is szoktad hallgatni őket, amikor rádiót hallgatsz! Ugye milyen viccesek sokszor?!

A filmslágerek

Azért itt van egy kettő kedvencem, ami sokszor felidéz régi emlékeket. Főleg a szerelmes filmek! Persze, ezeket a rádiók nem mindig játsszák, mivel már úgymond, elavultak, de erre is találtam megoldást, hogy ha ilyen kedvem van, akkor hogyan hallgassam. Ezeket a zenéket, rátettem egy pendrivére, és amikor ilyen kedvem támad, akkor egyszerűen, erről kapcsolok be zenét.

Gondolom, sokan nem vagytok oda a reklámokért. Én ezekkel elvagyok, nem olyan vészesek szerintem, mint mondjuk a tévében, hogy egy film alatti három, négy reklám, olyan unalmassá teszi a filmet, hogy elalszom rajta. A rádiónál azért más a helyzet. Ott kimondottan szeretem, amikor dél közeledtével elkezdik sorolni, hogy melyik étteremben, mi lesz a menü. ha valamit megkívánok, és kedvem támad ott enni, akkor tudom, honnan rendeljek.

De sokszor hasznosak, a tanfolyam beharangozók is. Múltkor, a barista képzésekről mondtak információkat, azt nagyon hasznosnak találtam! Itt te is megtalálod őket!

Estére hazaérve, azért szeretem, ha csend van, és egy forró fürdő mellett kipihenhetem, a nap fáradalmait!